Home > Writer > Dr. Mukhriz b. Hamdan

Dr. Mukhriz b. Hamdan

alt

Dr. Mukhriz b. Hamdan merupakan Pakar Bedah Mulut di Hospital Raja Permaisuri Bainun, Ipoh, Perak

Beliau telah menamatkan pengajian di Universiti Malaya, Kuala Lumpur dengan memperolehi Ijazah Sarjana Muda Pergigian dan Ijazah Sarjana Pergigian Klinikal (Pembedahan Mulut dan Maksilofasial).

Kerja-kerja beliau melibatkan pembedahan mulut termasuklah rawatan kecederaan rahang patah, pembuangan lesi patologi seperti sista dan tumor, rawatan gigi terimpak dan pembedahan orthognatik.

Minat beliau adalah dalam rawatan kanser mulut yang melibatkan pembedahan reseksi tumor dan rekonstruksi selepas pembedahan. Beliau juga minat dalam rawatan pembedahan orthognatik.

Pengalaman kerja:

Menamatkan pengajian Sarjana Muda Pembedahan Pergigian (BDS) dari Universiti Malaya pada tahun 1997 dan melanjutkan ke peringkat Sarjana Pergigian Klinikal (Oral & Maksilofasial) dari 2001-2005 di universiti yang sama.

Bekerja di Hospital Kuala Lumpur selama setahun sebelum berpindah ke Hospital Sultan Hj Ahmad Shah, Temerloh dari tahun 2006-2008. Selepas itu, beliau bertugas di Hospital Tengku Ampuan Rahimah, Klang dari tahun 2008-2010.

Pada bulan Ogos 2010, beliau telah bertukar ke Hospital Raja Permaisuri Bainun, Ipoh di mana tempat beliau bertugas sekarang.

 

Semakan Akhir : 22 Ogos 2011